Çelik Konstrüksiyon Yapılar
Kemerli Yapı


Sağlam
Yarım silindirik şekilleri nedeniyle en sert rüzgar ve metrelerce kalınlıkta kara dayanıklıdır. Yuvarlak dış yüzeyler içeride sessiz bir ortam sağlar.

Çabuk
Temel gerektirmez ve basit bir beton kaideye kurulurlar. Nakliye ağırlığı ve hacimleri çok küçüktür. Elektrik, vinç gibi hiç bir araç gerekmeksizin bir çekiç ve anahtarla herkes tarafından kurma kılavuzuna bakılarak kurulabilirler. Üretim, sevkiyat ve montaj çok kısa sürede tamamlanır, zamandan kazandırırlar.

Ekonomik
En geniş alanı en az malzemeyle kapatan geometrik şekilleri nedeniyle, elde edilebilecek en ucuz hacimlerdir. Sökülerek başka bir yere taşınabilir ve değer kaybetmez, her zaman satılabilirler.

Yalıtımlıdır
Doğal yıkım sonrası geçici konut; şantiye yemekhanesi ve yatakhanesi; okullara ek derslik; öğrenci yurdu ve lokali gibi amaçlar için en ucuz çözümdür.

Prizmatik Çelik Yapı

Çelik yapılar standart parçalardan oluşur ve cıvata somun bağlantılıdır. Beton kaide üzerine kurulan yapı, gerektiği zaman sökülerek tekrar kurulabilir, büyültülüp, küçültülebilir.

Bina yüksekliği ve açıklığı talebe göre ve kurulumun yapılacağı arsanın durumuna göre belirlenen yapılardır. Yalıtımlı veya yalıtımsız yapılabilir. Hangar ve depolar, fabrika ve imalathane binaları, askeri depolar, hayvan barınakları, bakım ve onarım atölyeleri vb. yapılar için seçenekler sunulmaktadır.

Çatı sacı, cephe kaplamaları ve rollform makinelerinde şekillendirilen aşıklar galvanizli çelikten imal edildikleri için paslanmaya karşı yüksek korumalıdırlar. Köşe, alın ve kapı sarı (RAL 1007) renkte boyanır. Diğer çelik yüzeyler için farklı yüzey koruma seçenekleri mevcuttur.

Çelik iskeletlerin montajı için maksimum 2 ton / 10m kaldırma kapasiteli bir vinç ve elektrik enerjisi gereklidir. Kurulumu hızlı ve kolaydır.

Türkiye standartlarında en ağır koşullar dikkate alınarak üretilmiştir. 80 kg/m2 kar yükü, 50 kg/m2 rüzgar yükü ve birinci derece deprem bölgesi şartlarına dayanıklıdır. Taşıyıcı sisteme etkiyen kar, rüzgar ve deprem yüklerinin dağılımları TS 498 ve TS 500'den yararlanılarak elde edilmiştir. Tasarım ve üretimde hafif ön üretimli yapılarla ilgili uluslararası standartlara uyulmuştur.

      

ADRES: Kemerkaya mah. Gazipaşa cad. Razı Aksu İşhanı Kat:4 No:26  TRABZON/TÜRKİYE 
TELEFON:  +90 462 321 02 82        FAKS:  +90 462 321 02 82      E-MAIL:  
info@kutluexport.com  



ENGLISH